All the way from Horst in Limburg heeft Andy & the Antichrist een hele hoop singles en een ietwat uit de handgelopen EP de wereld ingesmeten in de hoop dat het bij de muziekliefhebber blijft plakken. Met de lekkerste ritmesectie van Nederland (zelf uitgeroepen) wil dit orkest hun muziek – ergens tussen garage, indie en punk- met de rest van de wereld delen.
Stampende drums en minimalistische gitaarlijnen. Cashmyra is een Nederlandstalig postpunk duo dat graag vervreemde teksten, vuige herrie en spoken-word met elkaar afwisselt. Altijd een beetje boos om alles en juist daarin zit comfort. Met het fuzzige debuutalbum Moreel Verwerpelijk stond het duo o.a. al op ESNS20, ESNS21, VERA en Popronde 2021.
Misprint fluistert haar luisteraars gemoedelijke woorden toe om hen vervolgens met gruizig punkgeweld de moshpit in te sleuren. Het Nijmeegse viertal zingt, schreeuwt en spuugt in het Nederlands over emancipatie, afbakbroodjes en andere alledaagse zaken.
Energieke, catchy poppunk, met thema’s als gebroken harten, eenzame nachten en nostalgische herinneringen. Dat is Jetlag Jenny in een notendop. Met hun gloednieuwe single ‘Killing Me’ klinkt de band beter dan ooit! Stapels aan nieuw materiaal liggen op de plank te wachten om hun live debuut te maken. Live wil Jetlag Jenny maar één ding: een feestje bouwen!
Alternatief maar knuffelbaar; het vijftal van de band NORE heeft het hart op de goede plek zitten. Met een mix van energieke en rustigere indiemuziek nodigt NORE de luisteraar uit om het leven in één optreden te doorlopen. Het ene moment dein je mee op een nummer over existentiële vraagstukken, en tien minuten later dans je met je buurman op een nummer over een mislukte relatie. Als toeschouwer maakt het niet uit wie of wat je bent, hoe oud of hoe jong- iedereen is welkom.
TAPE TOY is gek en dat is goed. Dit Amsterdamse jonge honden-kwartet gaat lekker zijn eigen gang. Dat levert persoonlijke teksten op springerige muziek met harde gitaren, slimme synth, maffe wendingen en af en toe een dikke vette knipoog op, in een stijl die ze zelf ‘bubble grunge’ noemen.
Dit Utrechtse vijftal creëert een eigen mix van emo, punk en rock vol rauwe vocalen en aanstekelijke melodieën. De muziek is oprecht en vol urgentie, en dat geldt ook voor hun teksten. Deze jonge groep is niet bang om hun mening te geven over persoonlijke en gevoelige kwesties. Dankzij de energieke liveshow valt er niet te ontkomen aan de talloze moshpits en stagedives.
Wasted Youth Club hun Party Garage wordt geïnspireerd door de overlevingstocht van vier idioten in hun quarter-life crisis en bands als Fidlar, Together, Pangea en Ty Segall. Gevoed door zweet en bier creëren de vier vrienden live een muur van energie met nummer pakkender dan je lokale clublied, die elk podium en barrière tussen band en publiek zal slopen.
Brutale apocalyptische rock met eigenwijze nummers over het digitale tijdperk. Nadat je headbangend helemaal uit je plaat bent gegaan en mee hebt geschreeuwd dat ook jij genoeg hebt van je telefoon, beland je plotseling in een oosterse disco en wil je dansen maar weet je niet hoe. Het maakt niet uit. Doe maar wat.
Met hun eigenzinnige exotica-pop, schildert Thaïti de kleuren van hun self-made jungle op elk podium dat ze spelen. Bewapend met percussie, synths, vibey vocals en een gezonde liefde voor zweterige grooves en hooks, heten ze je welkom op hun verdwaalde eenzame eiland, ergens zwevend in deep space.